Planlama Ve Zamanlama

İnşaat projeleri için planlama, bir projenin mantıksal analizini, gerekliliklerini ve uygulanmasına yönelik planı (veya planları) içerir.

Bu, aynı zamanda, projenin uygulanmasını etkileyecek mevcut kısıtların ve mevcut kaynakların değerlendirilmesini de içerecektir. Bir proje, malzeme depolama, işçi tesisleri, alan, geçici araçlar vb. için destek işlevleri için önemli planlama gereklidir. Planlama, kritik yol yöntemine göre, bir proje için faaliyetlerin tanımlanmasını, bu faaliyetlerin birbirleriyle sıralanmasını ve faaliyet planlamasını grafik olarak yansıtan bir ağ mantığı şemasının geliştirilmesini içerir.

Bir inşaat şirketinde başarılı üretim yapmanın anahtarı, başarılı proje yönetimine sahip olmaktır.

– Abdullah Bilir

Kritik yol yönteminin planlama aşaması, en zor fakat en önemli olanıdır. İnşaat planlamacısının projeyi aslında kağıt üzerinde inşa etmesi gerekiyor. Bu, yalnızca proje planlarına, özelliklerine, kaynaklarına ve kısıtlamalarına aşina olmakla yapılabilir.

Özellikle yeni başlayanlar için dikkate alınacak en zorlu planlama, faaliyetler için gereken ayrıntı seviyesidir. En iyi cevap, kullanıcının işi verimli bir şekilde programlamasını sağlamak için gereken minimum ayrıntı düzeyini geliştirmektir. Örneğin, genel yükleniciler, normal olarak, mekanik iş için programlarına uygun olmak üzere iki veya üç faaliyeti değerlendirecektir. Ancak, mekanik yükleniciler için, bu onların çalışmalarını planlamak amacıyla faaliyetlerinin daha ayrıntılı bir dökümüne ihtiyaç duyacakları için tamamen yetersiz olacaktır. Bu nedenle, gerekli aktivite detayı, planın kullanıcısının ihtiyaçlarına bağlıdır ve sadece kullanıcı, kritik yol yöntemlerinin kullanımında tecrübe kazandıktan sonra kendi ihtiyaçlarını belirleyebilir.